Fundación Woolly

Onze missie

Duurzame oplossing hondenleed

De enige manier om het onnodig lijden van honden in overvolle asielen te verminderen is het probleem bij de kern aan te pakken. Wij willen dit doen door aan de ene kant op grote schaal geboorte te beperken en aan de andere kant de aller oudste en sneuste gevallen uit de koude hokken te halen om ze een fijn einde te geven.

Wat kunnen we bereiken in de komende 20 jaar

N

Afname overpopulatie

Vele honderdduizenden pups zullen niet meer geboren worden door het dagelijks steriliseren en castreren van eindeloos veel honden. 

N

Minder gevallen van mishandelding

Minder honden zullen hun leven slijten aan een ketting of welk ander type van verwaarlozing moeten doormaken omdat er minder overschot is.

N

Waardig levenseinde

Vele duizenden kansarme oude honden kunnen een fijn en waardig levenseinde krijgen. Ze kunnen worden verlost uit hun lijden wanneer nodig ipv dat ze dood worden aangetroffen.

N

Duurzame verandering

Een nieuw straatbeeld kan bijdragen aan meer bewustwording zodat langzaam maar zeker het tij kan keren.

Hoe het begon

Onbegrensde liefde

initiatiefneemster Baukje Heijmerink

Mijn onbegrensde liefde voor honden begon al vroeg. Mijn herinneringen aan vakanties gaan over honden die ergens alleen buiten lagen en waar ik me dagenlang zorgen over maakte. Als de situatie niet veranderde, trok ik mijn ouders mee om aan te bellen bij het dichtstbijzijnde huis om te vragen van wie die hond was, waarom hij geen kussen, geen eten en geen drinken naast zich had en of hij naar binnen kon.

Vanaf mijn vierde stond er een hond op mijn verlanglijstje en op mijn zesde heb ik hem gekregen. Fundación Woolly is vernoemd naar mijn eerste BFF.

Vrijwilligerswerk

Ik ben op mijn 18e in het asiel in Amsterdam met vrijwilligerswerk begonnen. Al gauw kwamen de eerste honden mee naar huis. Een onplaatsbare die al zeven huizen had gehad, een jonkie dat geen kans maakte vanwege heupproblemen en zou worden ingeslapen, een achtergelaten oudje van twaalf waar ze geen tijd meer voor hadden omdat ze kinderen hadden gekregen, een oudje van tien die geen toegevoegde waarde meer had voor het gezin en dit bleef zo doorgaan.

Later ben ik met de Dierenambulance gaan meerijden en dit heb ik gedaan tot ik kinderen kreeg.

Gouden mandjes

In 2005 zijn we naar Spanje verhuisd en heb hier het vrijwilligerswerk weer opgepakt. Vrij gauw haalde ik weer overal oude honden vandaan om ze nog wat fijns mee te geven, het welverdiende gouden mandje.

In het lokale asiel zijn we ook erg actief met het plaatsten van vangkooien voor de straatkatten. We vangen ze, steriliseren ze en zetten ze de volgende dag weer uit op de plek waar ze vandaan kwamen. Straathonden zijn hier niet (omgeving Barcelona) maar achtergelaten honden wel.

Het is tijd

We vangen bij ons thuis veel puppy’s op die in dozen bij het asiel of bij (zelfs in!) de afvalcontainers worden achtergelaten. We laten ze bijkomen en besteden heel veel tijd aan het screenen van de geïnteresseerden. We houden altijd contact met de familie om ervoor te zorgen dat ze altijd weer bij ons terechtkomen als er iets mis gaat.

Na de afgelopen jaren meer dan honderd honden en poezen te hebben opgevangen, geflest, verzorgd  en/of zelf te hebben geadopteerd is het tijd geworden voor het echte werk.

Mijn drijfveer:

“You may never know what results come of your action,
but if you do nothing there will be no results”

Mahatma Gandhi

Programma's

Wat doen we

Met Woolly's Web en Woolly's Finca zetten we ons in om de keten die hondenleed veroorzaakt duurzaam te veranderen

Sterilisatie programma

Stop de aanvoer

Eén zwangere hond kan ervoor zorgen dat er binnen 6 jaar 67.000 pups worden geboren.

Een grondige aanpak aan het begin van de keten is de enige manier om deze overpopulatie, en het bijkomende onnodige leed daarvan, terug te dringen.

Woolly's Web zal honden op locatie steriliseren met de mobiele sterilisatiebussen.

Lees meer over Woolly's Web >>

Bevrijdings programma

Verlicht het leed

Elke dag staan vele duizenden honden weer trouw bij het deurtje van hun hok, hopend dat deze open gaat en ze de plek voorgoed kunnen verlaten.

Woolly's Finca wordt een hondenparadijs voor de oudste en meest eenzame honden die hun leven lang al achter tralies staan te wachten tot hun leven kan beginnen.

Lees meer over Woolly's Finca >>

Fundación Woolly

Jij kunt meehelpen hondenleed drastisch te verminderen

Het redden van één hond zal de wereld niet veranderen,
maar de wereld van deze ene hond verandert voor altijd!

Het is mogelijk om dit voor heel veel honden te realiseren door klein of grootschalig te doneren.
Het project zal hier volledig van afhankelijk zijn. Help mee!

Privacyverklaring - Algemene voorwaarden - ANBI
KvKnr: 85239607 - RSIN: 863557272