Fundación Woolly gaat

Koel ondernemen* voor een goed doel

*Koel ondernemen = op duurzame wijze winst genereren, geheel voor een goed doel.

Een blijvende positieve impact maken voor mens, dier en natuur

Teruggeven aan de aarde, de biodiversiteit vergroten, CO2 opslaan en de lucht-, water- & bodemkwaliteit verbeteren. Dat is wat we oa willen bereiken met onze stichting – Fundación Woolly. Help jij mee?

Bomenplanten tegen klimaatverandering

Bomen planten wordt beschouwd als meest kosteneffectieve oplossing om CO2 uit de lucht te halen en speelt daardoor een grote rol in de strijd tegen klimaatverandering en de verwoesting die het veroorzaakt. Daarom start onze ambitie met het opzetten van Regeneratieve Agroforestry waar zowel mens, dier als natuur baat bij hebben.

Regeneratieve Agroforestry

werkt zo:
N

Bomen planten voor bodemdiertjes

Het planten van een zeer uitgebreide variatie aan (vrucht)bomen en gewassen zorgt ervoor dat bodemdiertjes kunnen terugkeren.

N

Van uitgeputte grond naar gezonde bodem

Deze micro-organismen transformeren uitgeputte bodem in zwart goud en zorgen voor een luchtige grond.

N

Waterrijke en koele bodem

Een vruchtbare & luchtige bodem kan het water beter opnemen, vasthouden en langzaam weer afgeven. Droogte vormt daardoor nauwelijks een probleem en tegelijkertijd houden we de bodem koel.

N

Herstel ecosysteem

Door het terugbrengen van de biodiversiteit worden de ecosysteemdiensten hersteld en vanaf dat punt is de natuur in staat zichzelf volledig te herstellen.

De vruchten plukken voor het goede doel

Deze regeneratieve manier van landbouw werpt zijn vruchten af. Het zorgt ervoor dat we o.a. biologisch geteelde amandelen, olijven en lupine kunnen oogsten. De opbrengsten hiervan worden 100% gebruikt om de projecten van de stichting te ontwikkelen.

Dus naast de bijdrage aan natuurherstel & de productie van goede voeding voor de mens, steunen we ook de dieren.

De projecten van de stichting 

Met Fundación Woolly creëren we een leefgebied voor honderden oude afgedankte Spaanse asielhonden. Ook steriliseren we straathonden door heel Spanje, om nieuw leed te voorkomen. Maar op het land wordt ook ruimte beschikbaar gesteld voor lokale sociale projecten. Hier kunnen we mensen met een geestelijke of lichamelijke verrijking een leuke werkplek bieden tussen de dieren en in de vrije natuur. Dit noemen wij nou koel ondernemen 😊

Een spetterend groen paradijs

Natuurlijk doen we dit niet allemaal alleen. De samenwerking met Stichting Life Terra en Stichting WWOOF maakt heel veel mogelijk. Zij hebben alle kennis in huis en helpen ons aan de bomen en vrijwilligers om zo braakliggend land om te toveren tot een spetterend groen paradijs. Dit zal mens, dier en de natuur op een onbeschrijfelijk wijze verrijken. Dankzij hun steun hebben wij alleen nog grond nodig om te kunnen starten. En daar kom jij bij om de hoek kijken!

           

Help ons aan grond, wij doen de rest

Woolly’s Forestry kan alleen mogelijk gemaakt worden met de hulp van een aantal waanzinnige mensen & bedrijven die geloven in het Cradle to Cradle concept. Als jij een stukje landbouwgrond wil sponsoren voor het goede doel, dan hebben we een perfecte match! Elke stukje gesponsorde grond genereert jaar in, jaar uit weer nieuwe opbrengsten die 100% gebruikt worden voor het onderhouden én doorontwikkelen van de projecten van het goede doel Fundación Woolly.

Win win win

Koel ondernemen voor het goede doel

Op duurzame wijze winst genereren, geheel voor een goed doel. Zo werkt het:

Jouw donatie investeren we in regeneratieve agroforestry

Hiermee herstellen we het ecosysteem tegen klimaat verandering

We genereren duurzame inkomsten met de verkoop van amandelen & lupine

Deze opbrengten worden 100% ingezet in de projecten van Fundación Woolly

Jouw eenmalige gift crëert

$
Gouden aarde
$
Groene gebieden
$
Gezonde voeding
$
Geld: Opbrengst 100% voor goede doel
$
Keer op keer op keer
Zo is een eenmalige sponsoring eigenlijk een levenslange sponsoring oftewel een zeer vruchtbare donatie!

Schenken met voordeel

Fundación Woolly is een ANBI stichting. Hierdoor zijn de schenkingen aftrekbaar van inkomsten- en vennootschapsbelasting 😊 De stichting betaalt zelf ook geen belasting over de ontvangen giften.

Donatieformulier

Wil jij een blijvende positieve impact maken voor mens, dier en natuur? Steun ons en wij zetten ons met alle liefde hiervoor in!

Bedrag

Of doneer met een tikkie 🙂

Je kunt een donatie ook rechtstreeks naar onze bankrekening overmaken:
NL84 TRIO 0320 4586 87

Veel gestelde vragen

Wie zijn jullie bij Fundación Woolly?

Wij zijn een ondernemend echtpaar met passie voor dier & natuur en zetten ons in om de aarde een stukje koeler, groener en rijker te maken. Er is zoveel overvloed en toch zo’n tekort en we geloven dat als deze overvloed op de juiste manier wordt teruggeven, dat er een win-win voor velen inzit.

Wil je weten hoe we eruit zien? Click dan op onze profielen

Baukje Heijmerink & Patrick van de Braak

Wat doet Fundación Woolly?

Fundación Woolly is een Nederlandse Anbi stichting die is opgezet voor Spaanse straat- en asielhonden. We redden veel honden uit hopeloze situaties en steriliseren ze om meer leed te voorkomen. Het ophalen van donaties hiervoor is echter een grote klus en (voor ons) niet haalbaar voor een levenslang project. 

Het idee ontstond om de stichting zelfvoorzienend te maken en kwamen op het volgende -> koel ondernemen. Dit houdt in op een duurzame wijze winst genereren om het primaire doel van de stichting uit te kunnen voeren. 

Met Woolly’s Forestry werken we aan het leveren van een bijdrage aan natuurherstel & de productie van goede voeding. De opbrengst gaat naar de overige projecten van Fundación Woolly.

Wat is agroforestry?

In dit korte filmpje wordt dit duidelijk uitgelegd

Wat is het werkgebied van Fundación Woolly?

Ons werkgebied ligt in Spanje, waar we sinds 2005 wonen. Met het opzetten van Woolly’s Forestry beginnen we in Spanje.

Wat gebeurt er met mijn donatie?

Ten eerste wordt deze waanzinnig welkom geheten en uitgebreid bedankt voor de deelname & bijdrage aan een natuur-, klimaat- én diervriendelijk goed doel. De donatie blijft op de bank tot er genoeg is verzamelt om een stuk landbouwgrond te kopen. Dit stuk zal in Noordoost Spanje gekocht worden. Zodra dit land er is begint de aanleg van agroforestry.

De donaties worden gebruikt om steeds meer landbouwgrond te kopen. Ze zullen ook worden besteed aan de ontwikkeling van de stukken landbouwgrond zodat het doel bereikt kan worden -> winst genereren voor het goede doel!.

Meer weten over de projecten van Fundación Wooly? Bekijk hier de website
Neem contact met ons op via +31 (0)6 20 83 98 73 of  donaties@fundacionwoolly.eu

PrivacyverklaringAlgemene voorwaardenANBI
KvKnr: 85239607 – RSIN: 863557272